beats by dre cheap

Tevez, Suarez, Džeko, Pastore ili neko drugi ?!

Ulazak u sezonu u kojoj klub ima velike ambicije sa svega 18 igrača, pokazao se pogrešnim. Barcelona ne ostvaruje rezultate onakve kakve smo navikli, a ni igra nije na vrhuncu u svakoj utakmici. Zato je logično da će se Barca pojačati u zimskom prelaznom roku. Ovih dana mnogo igrača dovođeno je " u vezu " sa Barcom, ali uglavnom ništa konkretno..

Odlučio sam da napišem igrače za koje je Barca zainteresovana kao i njihove tržišne vrijednosti. Podtake o vrijednostima igrača sam preuzimao sa njemačkog portala " transfermarket.de ".

Počet ću sa Luisom Suarezom, igačem Ajaxa. Mnogi evropski klubovi " bacili su oko " na njega, nakon sjajnih partija na Svjetskom prvenstvu za reprezentaciju Urugvaja, ali i u dresu Ajaxa. Vijest oko eventualnog transfera Suareza u Barcu nije nova, jer se već neko vrijeme ovaj igrač, dovodi u vezu sa Barcom.. Njegova vrijednost se procjenjuje na 25 miliona eura, ali sasvim sigurno Ajax ne bi postio, možda, i svog ključnog igrača, za ovaj novac..

Drugi na " mojoj " listi je Argentinac, Carlos Tevez. On trenutno nastupa na Manchester City. Ali se sada postavlja pitanje, zašto će nam još jedan nizak igrač u napadu i igrač koji sigurno ne bi podnio ulaske sa klupe. A kada se uzme u obzir, da je njegova tržišna vrijednost 34 milona eura, na što City sasvim sigurno ne bi pristao, vrlo je mala vjerovatnoća da će Tevez obući dres Barcelone..

Prema navodima " Munda Deportiva ", još jedan igrač na ovoj listi je Mario Gomez, koji u Bayernu i ne dobiva neku veliku minutažu. Sigurno je da je njegova velika prednost, visina, a kada se uzme u obzir da u Bayernu većinom sjedi na klupi i loše igre u dresu tog kluba, ovaj tranfer bio mogao biti realizovan. Podatak o njegovoj tržišnoj vrijednost nisam mogao pronaći..

Kao grom iz vedra neba, pojavila se vijest da se Edin Džeko nalazi na listi želja Barce. Džeko je bosansko-hercegovački nogometaš a pažnju mnogih velikih evropskih klubova privukao je sjajnim igrama u dresu Wolsburga. Jedan Balkanac u timu Barce, ne bi bilo loše. Ali problem bi predstavljao Wolsburg koji svim silama nastoji da zadržio Džeku. Prema posljednjim vijestima, Džekina vrijednost je oko 30 milona eura..

Zadnjih dana i igrač Palerma, Javier Pastore dovodio se " u vezu " sa Barcom. Ovaj igrač je već izjavio da ne bi imao ništa protiv igranja u Barceloni.On tek ima 21 godinu i veliki je talenat. Njegova trišna vrijednost je oko 12.5 milona eura, ali bi Rosell morao, sasvim sigurno, morao dati više novca za njegov transfer..

Ovako bih još dugo mogao pisati, i spominjati Pata, Pepe-a i mnog, mnogo druge, ali pred nama je zimski prelazni rok, pa ćemo vidjeti šta će od svega da bude 

FC Barcelona Balkan fans
http://cules.blogger.ba
09/10/2010 11:13